Tatralandia predstavuje novinku leta – trenažér pre surferov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (16. jún 2016) – Najväčší a najzábavnejší slovenský Aquapark Tatralandia už nie je len prímorským, ale aj surferskym rajom. O tento prívlastok sa postarala novinka leta – trenažér pre surferov za 2,9 milióna eur. Nová atrakcia mení dovolenku na Liptove na jedinečný havajský zážitok s jazdením na vlnách pri známych plážach Waikiki a Maui. V novom krytom Hawaii komplexe v Tatralandii si už o pár dní užijú návštevníci tradičné surfovanie spôsobom body boarding (s doskou na telo) alebo ako profesionáli – v stoji. Pre rodiny s deťmi je počas prázdnin v najnavštevovanejšom regióne pripravená bohatá a bezpečná exotika, za ktorou netreba cestovať lietadlom tisíce kilometrov, pretože prímorská atmosféra je už aj doma - na Liptove.

Vodná atrakcia dvoch surfovacích umelých vĺn vedľa seba je vhodná pre úplných začiatočníkov, ale aj pre pokročilých surferov. Simulátor umelých vĺn vytvára rovnomerný prúd vody na ploche s rozlohou 68 m2 a dĺžkou povrchu vlny 8,5 metra. Zakrivený sklon vytvára pre jazdca jedinečný zážitok. Výhodou zakrivenia vlny je aj stúpajúca rýchlosť počas jazdy na doske, kedy si surfer môže opakovať a vylepšovať svoje triky a má väčší priestor vychutnať si oblúčiky na vodnej hladine. Surfovanie a plávanie na doske je možné pozdĺž celej dĺžky a šírky začínajúc od trysky cez celú plochu surfovacieho povrchu. „Začiatočníkom pri tomto športe budú pomáhať vyškolení inštruktori, ktorí na zverencov dozerajú nepretržite z dvoch peších chodníkov pozdĺž vĺn. Spôsob body boarding – teda s doskou na tele vytvára možnosti, kedy jazdec na doske leží alebo pláva, zoskakuje alebo naskakuje na vlnu. Malé deti začínajú výučbu vždy v strede vlny v sprievode dospelej osoby alebo profesionálneho inštruktora. Nábeh na vlnu si surferi vyberú sami. Môžu teda začať na vrchole, v strede vlny alebo na začiatku. Vďaka trojmetrovej šírke trysky a hydraulickej krivke s veľkým polomerom môže jazdec na surfe zatáčať zľava doprava a výnimočnosť tejto investície je aj v tom, že surfer je na vode udržiavaný stále, aj keď sa ocitne na okraji vlny,“ vysvetlil Peter Huraj, projektový manažér rozvoja aquaparku.
Atmosféru celého Hawaii komplexu dotvárajú tematické interiérové prvky – skaly, zeleň, polynézsky katamaran, plážové domčeky, kulisy surfov. Počas leta pribudne fotostena surfovacej vlny, ale aj štýlový havajský bar Tiki, kde sa budú podávať exotické miešané nápoje. „Ukončením tejto investície sme v Tatralandii dotvorili atmosféru pravej prímorskej dovolenky a rozšírili ponuku atrakcií na Liptove. Veríme, že časom naplníme aj komunitné očakávania a vlna bude využívaná nielen širokou verejnosťou, ale aj športovcami a zanietenými milovníkmi tejto adrenalínovej aktivity, ktorí si na nej môžu trénovať rôzne balančné techniky. Ak nemáte čas na dlhú dovolenku a chcete dopriať svojím deťom vodný svet počas celého roka, Tatralandia vám poskytne veľkorysú zábavu na ploche 14 hektárov. Vyskúšať môžete 14 interiérových a exteriérových bazénov so slanou morskou, čírou a termálnou vodou, 26 toboganoch a šmýkačiek a viac ako 300 atrakcií, pri ktorých sa rozhodne nudiť nebudete. O ratolesti sa Vám postará profesionálny animačný tím,“ uviedla Jana Kňavová, brand manažérka Aquaparku Tatralandia.
VIDEO z testovania novej surf vlny v Tatralandii TU.
Najatraktívnejšia a najnavštevovanejšia slovenská destinácia - región Liptov, tento rok v možnostiach trávenia voľného času opäť príjemne prekvapí. Za exotikou a adrenalínom nabitých zážitkov to nie je vôbec ďaleko.
__________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2015 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 206 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.

Uplatnenie benefitov

Výhody akcionárskeho klubu