Prezident Ivan Gašparovič navštívil lyžiarske stredisko Jasná

DEMÄNOVSKÁ DOLINA (27. február 2014) - Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič navštívil dnes stredisko Jasná Nízke Tatry. Pri svojej neoficiálnej návšteve v najväčšej lyžiarskej aréne vyjadril podporu športovému podujatiu, stretol sa s pretekármi, ktorí súťažia na Majstrovstvách sveta juniorov Jasná 2014 (MSJ), s organizačným výborom MSJ, prešiel si lyžiarske trate a vyviezol sa lanovkou Funitel až na vrchol Chopok.

„Som tu krátko, mám ďalší program, ale stretol som sa s mladými juniormi, osobne som si prešiel trate pretekárov, sú vo výbornom stave. Som príjemne prekvapený rozsahom investícií v Jasnej a celkovou organizáciou majstrovstiev. Predovšetkým som spokojný s infraštruktúrou, ktorá tu je,“ komentoval svoju návštevu v lyžiarskom stredisku Jasná Ivan Gašparovič, prezident SR.

Ivan Gašparovič si ako divák pozrel pretek obrovského slalomu junioriek na zjazdovke č.7 s názvom Majstrovská, kde súťažila aj slovenská reprezentantka Petra Vlhová. Za účasti predsedu Slovenského olympijského výboru Františka Chmelára, prezidentky Slovenskej lyžiarskej asociácie Jany Gantnerovej, predsedu organizačného výboru MSJ Andreja Devečku a predsedu predstavenstva a riaditeľa Tatry mountain resorts, a.s. Bohuša Hlavatého sa vyviezol lanovkou Funitel na vrchol Chopku. Prezident navštívil priestory ikonickej Rotundy, ktorá prepája severný a južný svah Chopku, prezrel si ubytovaciu časť Rotundy – Million Star Hotel aj panoramatickú reštauráciu Rotunda Restaurant.

Program MSJ pokračuje zajtra tretím dňom. Podrobne o pretekoch na http://www.jasna2014.sk/program/preteky/. Bližšie k sprievodnému programu s názvom Jasná Fest na http://www.jasna.sk/aktivity-a-eventy/eventy/jasna-fest-272-432014/. Fotky z návštevy na stiahnutie na http://www.uschovna.cz/zasilka/QIM8DSNJFWTZN8AH-V7F
________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe a Horský Hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerův Mlýn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský akvapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2013 sa preinvestovalo do uvedených stredísk takmer 190 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.

Uplatnenie benefitov

Výhody akcionárskeho klubu