Fresh Track – euforia z pierwszego zjazdu

DOLINA DEMIANOWSKA (23 stycznia 2014 r.) – Fresh Track w ośrodku narciarskim Jasná Tatry Niskie, czyli świeża trasa albo ślady na nartostradzie to nowość przygotowana z myślą o rannych ptaszkach i amatorach dziewiczych tras oraz dobrze znanych tras o strukturze „sztruksu”. Od soboty 25 stycznia 2014 r. narciarze jako pierwsi będą mogli spróbować szusowania po obu stronach Chopoku jeszcze przed oficjalnym uruchomieniem wyciągów.

Nowy produkt stworzony z myślą o miłośnikach białego szaleństwa, powszechny w ośrodkach narciarskich na świecie, będzie miał swoją premierę w Jasnej. Fresh Track gwarantuje narciarzom wyjątkowe doznania na pustych trasach Chopoku w godzinach od 7:30 do 9:00. W cenie szusowania Fresh Track jest śniadanie a la carte w widokowej restauracji Von Roll na wysokości 1 670 m n.p.m. oraz profesjonalny przewodnik. Fresh Track będzie można wypróbować w każdą sobotę i wtorek. Zjazdy będą się odbywać ze szczytu Chopoku na południowy i północny stok po trasach 33a, 1c, 11a, 11 i 1b. Trasy dla uprzednio zgłoszonych uczestników każdorazowo będą wybierane w zależności od warunków śniegowych i pogodowych. Niezależnie od wieku cena szusowania ze smacznym śniadaniem i profesjonalnym przewodnikiem wynosi 29 EUR.

Skipass Fresh Track należy zarezerwować najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem w Infocentrum Biela Púť w Jasnej do godz. 15:00. Szczegóły na http://www.jasna.sk/en/activities-and-events/winter/fresh-track-chopok-2004-m-n-m/.

Ośrodek Jasná Tatry Niskie zapewnia idealne warunki do szusowania, na trasach leży od 40 do 90 cm śniegu, po obydwu stronach szczytu Chopok udostępniono łącznie 29 km tras zjazdowych o różnym stopniu trudności. Aktualne warunki w ośrodku Jasná non stop rejestrują kamery http://www.jasna.sk/hory-a-dovolenka/webkamery/, stan wyciągów i tras zjazdowych na http://www.jasna.sk/lanovky-a-zjazdovky/.
_________________________________________________________________________________
Spółka  Tatry mountain resorts, a.s. jest największym podmiotem w dziedzinie turystyki w Europie Środkowej i Wschodniej, która samodzielnie lub za pośrednictwem spółek-córek posiada i prowadzi atrakcyjne ośrodki narciarskie oraz hotele w Tatrach Niskich i Wysokich. Należą do niej ośrodki Jasna Tatry Niskie oraz hotele Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe oraz Górski Hotel Srdiečko, z kolei w Tatrach Wysokich spółka TMR posiada i prowadzi ośrodki Tatranská Lomnica, Starý Smokovec oraz hotele Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec oraz Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR jest także współzarządcą ośrodka Štrbské Pleso, a od sezonu zimowego 2012/2013 wynajmuje wraz ze spółką SMMR, a.s. także ośrodek górski Špindlerov Mlyn w Czechach. TMR jest również właścicielem Tatralandii. Jest to największy słowacki termalny park wodny czynny przez cały rok, który oprócz wodnej zabawy oferuje także zabawę w Fun Parku, relaks w specjalnej tropikalnej hali z wodą morską, a także zakwaterowanie w bungalowach i apartamentach Holiday Village Tatralandia. TMR posiada też i wynajmuje hotele Kosodrevina, Liptov oraz Ski&Fun Záhradky i Bungalovy. Do końca roku 2013 zostało zainwestowane w powyższe ośrodki prawie 190 mln €, które pomagają w podniesieniu standardu i zwiększeniu ruchu turystycznego w Tatrach. Akcje spółki TMR można kupić od 2012 na trzech europejskich Giełdach Papierów Wartościowych – w Bratysławie, Pradze i w Warszawie.

Przywileje

Korzyści klubu akcjonariuszy